miercuri, 5 noiembrie 2008
Saptamana adultilor si Ziua Grundtvig - derulate in intervalul 1-7 decembrie 2008
Ateliere Grundtvig/ Grundtvig Workshops
Obiective si activitati
Actiunea permite adultilor care invata sa participe la ateliere/ workshops (seminarii si activitati educationale) care au loc intr-o alta tara europeana decat cea de origine, cu conditia ca aceasta sa participe la Programul de Invatare pe Tot Parcursul Vietii. Atelierele reunesc persoane sau grupuri mici de adulti din diferite tari care doresc sa experimenteze modalitati inovative si multinationale de invatare, care sa contribuie la dezvoltarea lor personala, potrivit nevoilor acestora. Adultii sunt, de asemenea, incurajati sa isi impartaseasca competentele si cunostintele in mod activ cu ceilalti participanti.
Fiecare atelier poate sa aiba un numar minim de 10 adulti si maxim de 20 adulti (numarul acestora poate depasi limita superioara, dar grantul Grundtvig nu va fi acordat pentru mai mult 20 de adulti). In ceea ce priveste compozitia, cel mult 1/3 dintre participanti pot fi din aceeasi tara de origine. Adultii rezidenti in tara in care se organizeaza atelierul sunt eligibili, dar nu pot fi finantati din programul Grundtvig al tarii organizatoare si nu pot depasi, de asemenea, 1/3 din totalul participantilor. Un atelier poate fi organizat pe o perioada de 5 pana la 10 zile.
Atelierele pot avea orice tema. Dintre temele adecvate programului Grundtvig, pot fi amintite:
- arte vizuale, creativitate, muzica, matematica, stiinte si alte teme care nu depind de cunoasterea unei limbi straine;
- invatarea unei limbi straine, mai ales pentru persoane care doresc sa isi formeze competente de baza sau sa iti imbunatateasca astfel de competente in domenii specifice (mai ales daca este vorba de o limba cu arie de raspandire restransa si putin predata);
- discutii de grup pe teme comune privind Europa, cu o scopul de a stimula cresterea interesului pentru problemele legate de populatia adulta;
- dialog intercultural si cetatenie activa.
Actiunea este deschisa oricarei institutii care doreste sa organizeze activitati pentru adultii care invata. Candidaturile pentru un grant necesar organizarii unui atelier trebuie trimise catre Agentia Nationala din tara organizatorului, atelierul trebuind sa aiba loc in aceasta tara.
Grantul Grundtvig va acoperi cheltuielile privind organizarea atelierului, cat si pe cele necesare finantarii participarii adultilor, incluzand pentru acestia transportul si subzistenta.
Adultii care doresc sa participe candideaza (individual sau in mici grupuri) direct la organizatia care realizeaza atelierul. Aceasta va asigura cazarea, costul transportului cat si al subzistentei. Organizatorul selecteaza candidatii in functie de regulile precizate in propriul formular de candidatura trimis catre Agentia Nationala. O atentie deosebita se va acorda persoanelor din grupuri sociale dezavantajate.
Cine poate beneficia de finantare
Pot beneficia de seminarii si activitati educationale prin intermediul atelierelor:
- organizatorii de ateliere: orice organizatie care are personalitate juridica si care isi poate demonstra capacitatea de a organiza un atelier;
- adultii: orice persoana adulta, cu varsta de peste 18 ani, dintr-o tara participanta la program, participantii fiind selectionati de catre organizatorii de ateliere.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu