duminică, 16 decembrie 2007

Craciun 2007

Timid, Asociatia "Voluntarii Normalisti" si-a inceput activitatea propunand proiectul "SOCIETATEA CUNOASTERII INCEPE CU SCOALA" pe linia de finantare Matra-KAP a Ambasadei Olandei la Bucuresti. Proiectul isi propunea:

  1. sa initieze invatatorii, educatorii, bibliotecarii si institutorii in domeniul TIC prin cursuri de initiere,
  2. sa perfectioneze in utilizarea TIC in proiecte lingvistice profesorii de limbi straine,
  3. sa initieze bibliotecarii in utilizarea calculatorului in evidenta si comunicarea intr-o biblioteca,
  4. sa informeze personalul din invatamantul preuniversitar in orice domeniu prin infiintarea si intretinerea unui Centru de Documentare si Informare CDI pentru personalul din invatamantul preuniversitar si
  5. sa pregateasca in acest CDI activitati de voluntariat cu actualii elevi ai Scolii Normale “Vasile Lupu” Iasi.

    Proiectul era foarte amplu iar costurile se ridicau la aproape 15000 de euro incat la evaluarea initiala a fost refuzat sub motivul lipsei experientei in derularea proiectelor, Asociatia "Voluntarii Normalisti" fiind abia infiintata.
    Am continuat cu actiuni de voluntariat din cadrul proiectului "O jucarie pentru cei mici", proiect care se desfasoara din decembrie 2006.
    Sponsori au fost Michael Wagner, colegii lor Martin Böck , Marcus Boeck, Franz Liemann, Roland Wanner, Bernhard Böck si membrii Asociatiei "Stauden Hilfe Rumanien" din Germania.


    Acestia au vizitat Gradinita cu program saptamanal Bucium, director educ. Carmen Cristiana Stan si Centrul de Plasament Galata director Mihaela Olteanu, unde au donat jucarii si medicamente prin intermediul Asociatiei "Voluntarii Normalisti".
    Luati prin surprindere si coplesiti de evenimentele pregatirilor serbarii de Craciun si sfarsitului de trimestru, nu am mai avut timp sa implicam si elevii in aceste actiuni de voluntariat. O vom face pe viitor.
    Le multumim pe aceasta cale prietenilor din Germania in numele copiilor vizitati.

Niciun comentariu: