joi, 28 iunie 2007

Cine suntem şi ce vrem ?

Asociaţia “Voluntarii Normalişti”, cu sediul la Şcoala Normală "Vasile Lupu" Iaşi,
  • Municipiul Iaşi, Aleea Mihail Sadoveanu nr. 46,
  • cod postal 700489
  • telefon / fax: +40232 219011
  • COD FISCAL: 21965683
  • COD IBAN  RO91BRDE240SV77485622400
e-mail: voluntariinormalisti@yahoo.com

Web: http://voluntariinormalisti.blogspot.com

Asociaţia “Voluntarii Normalişti”, funcţionează din 12.06.2007, s-a constituit cu scopul de a sprijini Şcoala Normală “Vasile Lupu” Iaşi în derularea proiectelor finanţate de UE, MECT sau Guvernul României, să deruleze programe de instruire a adulţilor din sectorul învăţământ si să sprijine voluntariatul comunitar.

Asociaţia “ VOLUNTARII NORMALISTI ” este:
  • o organizaţie neguvernamentală,
  • persoana juridica de drept privat,
  • fără scop patrimonial,
  • bazata pe promovarea valorilor civice, ale democratiei si statului de drept, ale cetateniei europene, multiculturalitaţii si multilingvismului,
  • constituită şi funcţionând în conformitate cu Ordonanţa nr. 26, din 30 ianuarie 2000, publicată în Monitorul Oficial nr.39, din 31 ianuarie 2000.

MEMBRI FONDATORI:
  1. Alexandru Sevastian - presedinte
  2. Cosovanu Irina-Ofelia - vicepresedinte
  3. Ungureanu Mihaela - secretar
  4. Responsabil PR - Manuca Elena
Deoarece membrii Asociatiei au dreptul de asociere conform Art. 21 si Art. 22 din STATUTUL ASOCIATIEI VOLUNTARII NORMALISTI care spun :
"Art. 21. Membrii asociaţiei se pot grupa în filiale teritoriale locale, acolo unde numărul membrilor este de minim trei. Structura de conducere se compune din minim trei persoane: un preşedinte, un secretar şi un membru (casier, trezorier).
Art. 22. Filialele se înfiinţează în urma unei Adunări generale, a cărei proces verbal trebuie recunoscut de Comitetul director al asociatiei, care emite o decizie internă de recunoaştere. (1)Orice filială recunoscută, poate avea personalitate juridică proprie, stampilă, publicaţii şi proiecte de finanţare care să servească scopurilor asociatiei şi să contribuie astfel la dezvoltarea comunităţii din care face parte."
Anunţăm pe toţi foştii elevi şi colaboratori ai Şcolii Normale "Vasile Lupu" Iaşi, astăzi "dascăli" la catedră sau în alte sectoare publice de activitate, că pot deveni membri ai Asociaţiei "Voluntarii Normalişti" organizându-se conform Art.22 într-o filială locală la locul lor de muncă şi primind recunoaşterea noastră, urmând să se bucure de toate drepturile ce decurg din această asociere privind instruirea, derularea de proiecte sau reprezentarea ca grup social.

Ne puteti contacta la adresa
  • Aleea Mihail Sadoveanu nr. 46 Poştal code: 700489 Iaşi
  • telefon / fax: +40232 219011 sau
  • telefon / fax: +40232 214955
Potrivit Legii nr. 571/2003, 1% din impozitul pe venitul anual poate fi direcţionat în contul Asociaţiei, completând pe fişa dumneavostră de impozit: Capitolul H. Secţiunea 2. Sponsorizare entitate nonprofit. Venitul dumneavoastră nu va fi afectat cu nici un leu. Dacă aveţi venituri de la un singur angajator care vă completează fişa fiscală de tip (FF1), este tot ce trebuie să completaţi în declaraţia de venit global. Treceţi datele organizaţiei: nume, cod fiscal şi cont bancar. Atenţie contul bancar în format IBAN are 24 de cifre. Nu vă faceţi probleme dacă nu cunoaşteţi suma corespunzătoare a 1% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa căsuţa necompletată. Aveţi posibilitatea să susţineţi şi dumneavoastră acţiunile caritabile ale Asociatiei şi să promovaţi o atitudine europeană, consemnând în fişa dumneavoastră de impozit pe venitul global redirecţionarea acestui procent către Asociatie, având în vedere următoarele date fiscale:

Numele asociaţiei: ASOCIAŢIA “VOLUNTARII NORMALIŞTI” :

COD FISCAL: 21965683
COD IBAN 
RO91BRDE240SV77485622400

- deschis la BRD GR. SOC. GEN. Ag. Copou Bd. Carol nr. 8


Anexăm articolele de lege referitoare la acest virament:

Art.6. Cheltuielile cu comisioanele datorate pentru viramentele efectuate prin conturi deschise la trezoreria statului vor fi suportate de entităţile nonprofit beneficiare din sumele ce urmează a fi virate în contul acestora. Art.7. Contribuabilii care îşi exprimă această opţiune privind dispunerea asupra unei sume de până la 1% din impozitul pe venitul anual datorat pentru sponsorizare, pot solicita direcţionarea virării acestei sume numai către o singură entitate nonprofit. Pentru informatii suplimentare vă rugăm să accesaţi site-ul: www.unulasuta.ro

Niciun comentariu: