duminică, 30 martie 2008

Prima colaborare cu ONG-uri din Basarabia

In baza unui parteneriat pe care Asociatia "Voluntarii Normalisti" l-a semnat cu organizatia neguvernamentala "Alianta intre generatii" reprezentata de d-l Gheorghe Sova din Falesti - Rep. Moldova , Asociatia "Voluntarii Normalisti" a Scolii Normale "Vasile Lupu" Iasi s-a achitat de sarcina de a primi, gazdui si instrui timp de trei zile (28, 29 si 30 martie 2008) o grupa de 14 persoane din sectorul invatamant, institutii de cultura si mediul asociativ din Rep. Moldova.
Au participat la instruire elevi de la scolile si liceele din R.Moldova, studenti, profesori, directori de biblioteci, mici intreprinzatori si presedinti ai unor asociatii neguvernamentale din R.Moldova.
Scopul instruirii l-a constituit necesitatea formarii deprinderilor de utilizare a calculatorului in activitatea de zi cu zi, in comunicarea in spatiul Web si rezolvarea punctuala, a problemelor de reprezentare a unor institutii, firme, ONG-uri in spatiul Web.
Cu aceeasi ocazie, membrii delegatiei din R.Moldova ce activeaza in sistemul de invatamant au efectuat cu aprobarea d-nei director Mihaela Ungureanu a Scolii Normale "Vasile Lupu" Iasi, asistente la ore, pe specialitati: limba engleza, limba romana, istorie, dirigentie.
Dialogul a fost deosebit de util, placut, antrenant si cu efecte imediate(fiecare si-a creat propriul blog pe tema ce-l preocupa).
Participantii si-au exprimat dorinta si intentia de a reveni cu noi propuneri de instruire in luna mai 2008.
Imaginile din albumul de mai jos reflecta cu precadere interesul cursantilor pentru tema aleasa.

Get your own Slide Show!


La incheierea cursurilor, s-au facut vizite la obiectivele culturale, istorice si turistice din Iasi si imprejurimi, revederea picturilor murale ale pictorului Sabin Balasa fiind o pioasa si modesta recunostinta adusa artistului ce tocmai trecea in nefiinta,


s-au lansat tinere talente in domeniul artistic, din care redam mai jos cateva imagini din albumul copiilor de la Scoala din Falesti.

"Alianta intre generatii" reprezentata de d-l Gheorghe Sova din Falesti - Rep. Moldova a avut grija sa organizeze o actiune de popularizare a acestor activitati prin intermediul postului Radio Iasi unde a fost organizat un interviu cu o parte dintre cursanti. Imagini de la acest interviu, mai jos.

Get your own Slide Show!

Get your own Slide Show!

Niciun comentariu: