joi, 21 aprilie 2011

INVITATIE - Campania de primavara "Saptamana Comenius 2011"

Institutul de Stiinte ale Educatiei Tehne - Centrul pentru Inovare in Educatie eTwinning Romania www.etwinning.ro
In perioada 2-9 mai a.c. in scolile din Europa se desfasoara campania Saptamana Comenius 2011

La nivel european, sunt derulate mai multe  actiuni dedicate ideii de colaborare.
Informatii despre programul Comenius al Uniunii Europene, idei , sugestii despre cum puteti participa la activitatile organizate la nivel european in cadrul Saptamanii Comenius si pagina de inscriere sunt disponibile pe situl dedicat (http://www.comeniusweek.eu). Cateva adrese utile pentru profesori si elevi pot fi gasite aici.

La nivel national, Centrul pentru Inovare in Educatie (Centrul eTwinning  Romania),  impreuna cu Institutul de Stiinte ale Educatiei (partener al Centrului), invita cadrele didactice si elevii participanti la Actiunea eTwinning sa sarbatoreasca impreuna ideea de colaborare europeana in cadrul parteneriatelor scolare. In acest sens, lanseaza urmatoarele activitati:

1. Concursul "Cel mai bun proiect eTwinning “ Comenius", adresat cadrelor didactice, vizeaza proiectele desfasurate/in desfasurare in cadrul unui parteneriat Comenius in  perioada septembrie 2009 - mai 2011.

Cadrele didactice interesate sunt rugate sa trimita un mesaj pe saptamana_comenius2011@yahoo.com, avand ca subiect "proiecte eTwinning-Comenius",  o prezentare a proiectului, in format Word, de maximum 1,5 pagini. Descrierea trebuie sa contina, pe langa datele proiectului (parteneri, tema, obiective, perioada de desfasurare, activitati, produse finale, implicarea elevilor, trimiteri/link-uri la produsele activitatilor), si consideratii privind beneficiile imbinarii celor doua actiuni - eTwinning si Comenius.

Cel mai bun proiect eTwinning-Comenius va fi premiat cu o invitatie de participare la Atelierul de dezvoltare profesionala din Lituania, 10-12 iunie 2011, adresata profesorului care a completat formularul de concurs. In cazul in care mai multi profesori inscriu in competitie acelasi proiect, se va premia cea mai buna candidatura (cea mai buna caracterizare a proiectului). Sunt eligibile si vor fi evaluate doar aplicatiile trimise in intervalul 2-9 mai, care indeplinesc cerintele enuntate, rezultatele urmand a fi anuntate in data de 18 mai.

2. Concursul "Saptamana colaborarii", dedicat cadrelor didactice care inscriu activitati pe situl Saptamanii Europene Comenius 2011 http://www.comeniusweek.eu/ro/pub/about.htm

Pentru a participa la acest concurs, cadrele didactice sunt invitate sa trimita pe saptamana_comenius2011@yahoo.com, avand ca subiect "Saptamana colaborarii", o relatare insotita de o fotografie/ trimiteri youtube ce prezinta desfasurarea activitatilor derulate si anuntate pe site, in cadrul "Saptamanii Comenius 2011". Descrierea activitatii/activitatilor trebuie redactata in format Word (maximum o pagina) si trimisa in intervalul 9-18 mai la adresa mentionata.

Vor fi acordate 3 premii, constand in materiale promotionale pentru cadrul didactic aplicant si elevii implicati in activitate. Rezultatele vor fi publicate pe situl national in data de 30 mai.

3. Concurs de postere "Cu eTwinning si Comenius prin Europa", adresat elevilor.

Posterul trebuie sa ilustreze experienta elevilor privind colaborarea in cadrul proiectelor eTwinning si/sau Comenius. Posterul in format pdf sau jpg (max 2MB)  va fi trimis de cadrul didactic coordonator (nu de elevi), ca fisier atasat, pe adresa concursului (elevi_saptamana_comenius@yahoo.com), subiect "poster", in perioada 2-9 mai. Posterul poate fi o lucrare de grup sau individuala. In cazul in care este realizat de mai multi elevi, va rugam precizati in textul emailului numele tuturor elevilor implicati. Vor fi acordate 3 premii, constand in materiale promotionale pentru elev/elevi si intr-un stick de memorie pentru cadrul didactic coordonator (care trimite mesajul) si va fi anuntat in data de 18 mai.

4. Concurs "Colaborarea intr-o carte postala", adresat elevilor.

Cartea postala va fi o lucrare individuala, care va ilustra ideea de colaborare europeana si beneficiile acesteia, si  va fi adresata partenerilor de proiect (eTwinning/Comenius). Textul cartii postale va fi redactat in limba romana. Fisierul (cu dimensiune maxima de 2 MB)/link-ul trebuie trimis la adresa elevi_saptamana_comenius@yahoo.com, subiect "carte postala", in perioada 9-18 mai, urmand ca numele castigatorului sa fie publicat  pe situl national pe 30 mai. Vor fi acordate 3 premii: o camera web si doua stick-uri de memorie.

Niciun comentariu: