miercuri, 5 octombrie 2011

PROIECTUL ASSOCLIC PORNESTE


Cine este Asociatia fara frontiere, ce isi propune, ce face si cu ce rezultate ?


ASSOCLIC 2-2011 se va desfasura in perioada sept. - decembrie 2011.
Assoclic este un concurs de proiecte organizat de Ateliere Fara Frontiere in doua editii anuale, pentru donare de echipamente informatice, colectate de la companiile responsabile social si reconditonate in atelierul de insertie al asociatiei catre organizatiile din Romania care dezvolta proiecte de acces la educatie, formare si integrare a beneficiarilor lor.
Prin aceasta etapa se vor dona pe baza de concurs 500 de pack-uri informatice reconditionate, complete (unitate centrala, monitor, periferice, soft) pentru aproximativ 90 de organizatii.
Tematica proiectului Assoclic are in vedere proiecte de educatie , formare si integrare prin acces la IT&C, care contribuie la dezvoltarea comunitatilor locale. Vor fi selectate cu prioritate proiectele care se adreseaza unui public vulnerabil din zone defavorizate economic.
Criterii de eligibilitate legate de proiect:
  1. Proiectul se adresează domeniilor pe care proiectul ASSOCLIC le susţine
  2. Proiectul va fi demarat in decembrie 2011 – februarie 2012
  3. Numarul de pack-uri informatice cerute nu este mai mare de 8 bucati.

Condiţii de acordare a finanţării

Pentru finantarea proiectelor câştigătoare, se va semna un contract de parteneriat intre Asociatia "Voluntarii Normalisti" si Asociatia Ateliere Fara Frontiere. Obiectul contractului de parteneriat prin care se face donatia kit-urilor informatice îl va constitui punerea in practica a proiectului anunţat câştigător. Anexele la contract vor fi:
  • procesul verbal de predare – primire si 
  • certificatul de garantie
Organizatiile castigatoare vor raporta rezultatele proiectului prin completarea chestionarelor de evaluare furnizate de Ateliere Fara Frontiere dupa 2 luni de la demararea proiectului si, respectiv, la 6 luni de la demararea proiectului. Castigatorul se va angaja la asigurarea transportului pack-urilor informatice de la sediul Asociatiei Ateliere Fara Frontiere (Bucuresti) la sediul structurii.
Scoala Normala "Vasile Lupu" Iasi a depus un proiect cu tema infiintarea unui "Centru de Jurnalism pentru adolescenti" si a fost rasplatita cu 7 calculatoare complet echipate hard si soft pentru care s-a deplasat la Bucuresti pentru a le transporta, prof. Alexandru Sebastian presedintele Asociatiei "Voluntarii Normalisti" si elevii Dragos Chelaru si Mihai Melinte de la clasa a XII-a D.
Pe data de 15 decembrie 2011, prin amabilitatea ApaNova ce ne-a pus la dispozitie o sala in cadrul Bazei de Agrement Floreasca, ne-am reunit reprezentanti ai tuturor celor implicati fie ca vorbim de parteneri precum CCIFER, Ecotic, Petrom, Metro sau de cei din spatele dosarelor de candidatura. In cadrul evenimentului am aflat opiniile partenerilor si juratilor dar si ale organizatiilor laureate. Subiectul comun l-a reprezentat dorinta tuturor ca Assoclic sa continue si in anii viitori intrucat nevoia de dotare cu echipamente informatice este foarte mare. Partenerii, de cealalta parte si-au reconfirmat angajamentul de a sustine prin toate mijloacele aflate la indemana continuitatea acestui program de donatii. Inceputa in primavara, traditia consursului de fotografii realizate cu beneficiarii calculatoarelor oferite a continuat si la aceasta editie. Multumiri oferim si Fundatiei Ada For You pentru momentul artistic pe care il puteti vizualiza intr-un montaj video postat mai jos.


In ce ne priveste, chiar daca vom intarzia termenele de punere in  functiune a laboratorului Centru dejurnalism o vom face cu cea mai mare atentie in perioada imediat urmatoare avand in vedere iarna cam geroasa prin partea Iasului. Vom infiinta acest centu in Centrul de Resurse din scoala pana la 1 Martie 2012.

Niciun comentariu: