miercuri, 15 mai 2013

Saptamana Nationala a Voluntariatului

In perioada 13-19 mai 2013  va avea loc cea de-a XII-a editie a Saptamanii Nationale a Voluntariatului.  La nivel national, peste 170 de ONG-uri, institutii si grupuri informale de initiativa organizeaza concomitent actiuni de voluntariat si evenimente de promovare si celebrare a implicarii in comunitate prin voluntariat.
Printre acestea se numara, anul acesta, si 87 de scoli si gradinite care organizeaza actiuni de voluntariat cu copiii, sub indrumarea profesorilor coordonatori.
Judetele cu cele mai multe oferte de voluntariat in SNV 2013 sunt Constanta, Maramures si Prahova.
Numarul estimativ de voluntari care vor fi implicati in urmatoarea saptamana este de peste 15.000; activitatile la care vor participa acestia vor veni in sprijinul a peste 100.000 de oameni din comunitate.
Detalii gasiti la adresa http://tinyurl.com/peqqnrj
 
In Scoala Normala "Vasile Lupu" Iasi vom desfasura urmatoarele actiuni de voluntariat:
  1. Expunere tip informare privind tema voluntariatului si evidentierea actiunilor de voluntariat derulate in anii precedenti;
  2. Alcatuirea a patru grupe de voluntari pentru a desfasura actiuni de voluntariat la Caminul de batrani Copou si Casa de copii cu handicap sever Galata;
  3. Intretinerea curtii scolii printr-o actiune de colectare a deseurilor si igienizare generala;
  4. Igienizarea imprejurimilor caminului internat al Scolii Normale;
  5. Concurs neanuntat "Cea mai curata clasa la sfarsit de program".
 In toate aceste actiuni vor fi implicati elevii, profesorii si personalul auxiliar al Scolii Normale "Vasile Lupu" Iasi.