duminică, 11 noiembrie 2012
57 de copii abandonati cer ajutor
Invitam pe toti cei ce si-au ales profesia de invatator/educator si nu numai, sa se implice in actiunea de voluntariat descrisa aici in favoarea celor 57 de copii abandonati ce n-au decat vina ca s-au nascut...
Am mai facut-o si cred ca putem repeta gestul.
Am mai facut-o si cred ca putem repeta gestul.
Festivalul national al sanselor tale
In saptamana 19-25 noiembrie 2012, va avea loc Festivalul national al sanselor tale - o saptamana a educatiei permanente ce se va desfasura sub genericul Mediul social mai sigur pentru o educatie mai performanta.
ISJ recomanda ca, in perioada respectiva, sa desfasuram o serie de activitati/ programe educative care sa se incadreze in urmatoarele categorii:
- promovarea documentelor europene si nationale in domeniul educatiei permanente;
- dezbaterii, colocvii, seminarii, lectorate;
- actiuni de formare in parteneriat(activitati culturale, sportive, de educatie civica, educatie pentru valorile democratiei, educatie religioasa, educatie estetica);
- lansari de filme, de carte, prezentari de imagini foto;
- diseminare de "bune practici".
Fundatiei
"Caritas" i-am fi reconoscatori daca ne-ar asigura transportul, de
programul artistic ramanand sa ne ocupam noi profesorii si elevii
Liceului Pedagogic de la ambele culte.
Am face o repetitie in spatamana 19-25 noiembrie 2012 iar de Craciun am fi chiar pregatiti bine si cu "lectia" repetata.
Am trimis Fundatiei "Caritas" propunerea si asteptam raspunsul.miercuri, 24 octombrie 2012
Participă şi tu ! Fii voluntar !
Centrul Diecezan Caritas Iaşi în parteneriat cu Liceul Pedagogic Iaşi prin Asociaţia „Voluntarii Normalişti” şi Colegiul de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, a desfăşurat în perioada 1 octombrie – 18 octombrie 2012, campania "Participă şi tu ! Fii voluntar !"
Prin această campanie ne-am propus promovarea voluntariatului şi a implicării elevilor în activităţi caritabile, cultivarea si dezvoltarea valorilor morale și sociale, promovarea cetățeniei active și dezvoltarea mentalității de a fi voluntar.
Acestea sunt dragi copii jucariile de care unii dintre voi s-au putut lipsi spre a le dona celor de seama lor sau mai mici care au nevoie de ele si n-au avut norocul sa le aiba atunci cand si-ar fi dorit.
Pentru aceasta va gratulam cu multumiri din suflet in numele copiilor beneficiari ai jucariilor voastre, in numele conducerii scolii si ai Asociatiei "Voluntarii Normalisti".
Get your own Slide Show!
Prin această campanie ne-am propus promovarea voluntariatului şi a implicării elevilor în activităţi caritabile, cultivarea si dezvoltarea valorilor morale și sociale, promovarea cetățeniei active și dezvoltarea mentalității de a fi voluntar.
Acestea sunt dragi copii jucariile de care unii dintre voi s-au putut lipsi spre a le dona celor de seama lor sau mai mici care au nevoie de ele si n-au avut norocul sa le aiba atunci cand si-ar fi dorit.
Pentru aceasta va gratulam cu multumiri din suflet in numele copiilor beneficiari ai jucariilor voastre, in numele conducerii scolii si ai Asociatiei "Voluntarii Normalisti".
Get your own Slide Show!
joi, 27 septembrie 2012
Saptamanile eTwinning 2012
Institutul de Stiinte ale Educatiei
Tehne - Centrul pentru Inovare in Educatie eTwinning Romania
www.etwinning.ro Saptamanile eTwinning 2012
Programul "eTwinning" a fost lansat la 14 ianuarie 2005, ca parte a parte a programului Comenius. Se adreseaza tuturor scolilor din invatamantul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predata, profesorilor bibliotecari, directorilor de unitati scolare si inspectorilor scolari. Actiunea eTwinning a Comisiei Europene permite elevilor si profesorilor sa abordeze continuturile disciplinelor scolare intr-o maniera placuta, aplicata, eficienta, care incurajeaza invatarea autentica si performanta, prin integrarea in cadrul lectiilor a unor activitati educationale colaborative prin Internet.
Ca in fiecare an, la inceput de octombrie, pe platforma scolilor din Europa, se desfasoara campania "Saptamanile eTwinning".
La nivel european, intre 24 septembrie si 10 octombrie, campania incurajeaza cadrele didactice din toata Europa sa se alature unei comunitati active de scoli unde pot intra in contact cu colegii europeni, pot face schimb de idei si pot planifica impreuna activitati de colaborare scolara.
Cu ocazia acestei campanii, eTwinnerii pot gasi pe platforma europeana exemple practice de activitati si kituri de proiecte, recomandari, un targ online de cautare de parteneri si, poate cel mai important, o noua interfata a spatiului virtual eTwinning - TwinSpace-ul - mai prietenoasa si mai usor de folosit.
La nivel national, NSS Romania va propune urmatoarele activitati:
1. Cursul online "Introducere in eTwinning" - Cursul se adreseaza cadrelor didactice inscrise pe portalul european www.etwinning.net, care au experienta redusa in valorificarea Actiunii eTwinning pentru activitatile didactice sau de dezvoltare profesionala. Cursul urmareste sa-i familiarizeze pe participanti cu scopurile si cu misiunea eTwinning, precum si sa le dezvolte capacitatile de baza pentru utilizarea instrumentelor oferite de acest program european.
Cursul poate fi accesat pe platforma online iTeach. Programul cursurilor online eTwinning este disponibil aici.
2. Competitia "Spot publicitar eTwinning" **
Competitia se adreseaza elevilor de toate varstele si consta in realizarea unui spot publicitar care sa ilustreze cel mai frumos aspect al experientei lor in proiectele eTwinning. Videoclipul va avea o durata maxima de 3 minute, va fi interpretat de elevi si incarcat de cadrul didactic coordonator intr-un spatiu online (YouTube, Vimeo, blogul/ pagina web a proiectului etc), linkul urmand a fi trimis catre echipa NSS Romania pe adresa campanie.etwinning@gmail.com pana la data de 21 octombrie. Mesajul va avea ca subiect: "Spot publicitar eTwinning", si va contine datele de contact ale echipei care a realizat videoclipul (scoala, clasa, numarul de elevi si numele cadrului didactic coordonator).
Vor fi premiate cele mai creative 2 videoclipuri, premiile* constand in materiale promotionale.
3. Campania "eTwinning Mentor Junior" - Campania isi propune sa sprijine extinderea Actiunii eTwinning in mediul rural.
NSS Romania ii invita pe elevii din mediul rural sa promoveze beneficiile actiunii si colaborarii scolare online catre colegii care nu au participat inca la un proiect eTwinning.
Pentru a participa la competitie, echipele de elevi mentori vor realiza pentru colegii fara experienta eTwinning din alte clase sau alta scoala prezentari ale proiectelor derulate. Fiecare echipa care a beneficiat de mentorat va trimite pe adresa campanie.etwinning@gmail.com un email care va contine o scurta descriere a unei idei de proiect, precum si o fotografie din timpul prezentarii. Mesajul va avea ca subiect "eTwinning Mentor Junior" si va contine atat datele echipei de mentori (scoala, clasa, numarul de elevi si numele cadrului didactic coordonator), cat si cele ale echipei formate (scoala, clasa, numarul de elevi si numele cadrului didactic coordonator).
Activitatile de promovare vor fi derulate in perioada 1-14 octombrie, iar expedierea mesajelor se poate face pana la data de 21 octombrie.
Vor fi acordate 2 premii* constand in materiale promotionale pentru ambele echipe de elevi si cadrele didactice coordonatoare.
vineri, 30 martie 2012
VOLUNTARIATUL REVINE
Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi si partenerii sai, organizeaza pe data de 18 FEBRUARIE 2012, la Centrul pentru dezvoltarea afacerilor IDEO (sos. Pacurari, nr. 138), BALUL VOLUNTARILOR – eveniment de promovare si recompensare a voluntarilor din Iasi.
Actiunea cuprinde doua sectiuni de concursuri, pe urmatoarele
tematici:- „PROGRAMUL SOCIAL” („Parada voluntarilor” , „Dansul voluntarilor”, „Voluntarii au talent”, Karaoke) si
- „PROGRAMUL ACADEMIC “ ( Expozitie planse – “Munca voluntarului”, “Deviza voluntarului”, Prezentare Power Point – „ Cunoaste-mi activitatea”), incepand cu orele 17.00.
Scoala Normala "Vasile Lupu" Iasi a participat cu un program artistic
complex in care au fost implicati peste 80 de elevi sub atenta indrumare
a D-nei prof. Elena Manuca, Maria Bors , Reta Costin, Daniel Raduianu, Dumitrina Gazzi, Razvan Ciuhureanu si Sebastian Alexandru. Dovada, mai jos.
Au participat membrii Consiliului elevilor, formatiile de dans popular si dans modern , peste 50 de voluntari membri ai Asociatiei "Voluntarii Normalisti" Iasi .
Abonați-vă la:
Postări (Atom)