luni, 7 iunie 2010

Scoala de vara IP Workshop

Va invit sa luati aminte urmatorul anunt:

"Avem deosebita placere de a va invita la a IV-a editie a Scolii de vara IP Workshop. Anul acesta, ne-am mutat la munte, pe valea Oltului. Asadar, va asteptam in perioada 30 iulie - 12 august la Grupul Scolar Economic din statiunea Calimanesti, judetul Valcea.
Pentru a participa la scoala de vara, va trebui sa va inscrieti la unul din urmatoarele cursuri:
• Fotografie
• Grafica si Design
• Retele de calculatoare
• Programare pentru Android si Blackberry
• Robotica
Cazarea si masa vor fi asigurate de catre gazda noastra, Grupul Scolar Economic din Calimanesti. Conditiile de cazare sunt bune, camere de doua sau patru paturi cu baie la camera. Vom reveni cu fotografii cat de repede.

Costurile participarii incep de la 500 de lei pentru elevi si studenti si 100 de lei pentru profesorii insotitori. Acestea includ cazarea, masa si excursiile.

Mai multe informatii despre program, modalitati de inscriere, costuri, oportunitati de dezvoltare personala gasiti pe site-ul evenimentului:
http://calimanesti.ipworkshop.ro/

Va asteptam cu drag,

Echipa de organizare
Alexandru RADOVICI
Universitatea "Politehnica" din Bucuresti
e-mail: alex@ipworkshop.ro
telefon: 0742061223"

joi, 3 iunie 2010

GENERATIA S - Caravana educaţională de filme cu mesaj legat de sănătate


INVITATIE

In perioada 17 mai – 8 iunie 2010, Media Image Factory organizeaza prima editie a caravanei educationale de film cu mesaj legat de sanatate, GeneratiaS, adresata tinerilor din Romania. Proiectul este sustinut de:

  • Ministerul Sanatatii,
  • Colegiul Medicilor din Romania si
  • Institutul National de Sanatate Publica.
Caravana a plecat din Bucuresti pe 17 mai si a trecut prin: Brasov, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara. Evenimentul consta in proiectia de filme cu teme legate de sanatate si dezbateri pe teme medicale si de nutritie, care vor avea loc inainte si dupa proiectii, in prezenta unor vorbitori avizati (organizatori, cadre medicale, profesori universitari, reprezentanti ai companiilor partenere si ai ONG-urilor din zona de interes).

In Iasi, evenimentele GeneratiaS vor avea loc pe 7 si pe 8 iunie. Reprezentantii ONG-urilor din Iasi ce vor discuta cu tinerii sunt :

  1. Organizatia Salvati Copiii,
  2. Asociatia Romana Anti-Sida (ARAS),
  3. Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice (APAH-RO),
  4. Alaturi de Voi si
  5. Asociatia Charity Gift.

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi sustine acest demers educativ.

Va invitam luni, 7 iunie, orele 13.00 la proiectia de la Casa de Cultura a Municipiului Iasi “Mihai Ursachi”.

Mai multe detalii despre aceasta activitate puteti afla de pe site-ul proiectului: http://www.generatias.ro/traseu.php

marți, 1 iunie 2010

Promovarea activităţilor de voluntariat în rândul liceenilor prin instrumente web 2.0(blogul, wiki)

TITLUL:

WEBVOLUNTARIAT- Promovarea activităţilor de voluntariat în rândul liceenilor prin instrumente web 2.0(blogul, wiki)

Slogan: IMPLICĂ-TE ŞI VEI FI LIBER!

Obiective generale:

  1. Stimularea motivaţiei pentru activităţile de voluntariat prin valorificarea oportunităţilor instrumentelor web 2.0 de promovare a iniţiativelor creative ale liceenilor.
  2. Îmbunătăţirea cunoştinţelor relevante privind efectele nocive ale consumului de alcool şi tutun şi a modalităţilor de prevenire în rândul liceenilor


Obiective specifice:

  • Crearea unei echipe de elevi normalişti voluntari pregătiţi în domeniul prevenirii şi combaterii consumului de alcool şi tutun;
  • Promovarea în cadrul campaniei de informare derulate în mediul virtual (prin instrumente web 2.0 – blogul şi pagina wiki) şi real a iniţiativelor voluntarilor normalişti de prevenire şi combatere a consumului de droguri, alcool şi tutun în rândul liceenilor;

  • Crearea unei reţele de multiplicatori care să sprijine prin activităţi nonformale (arta dramatică) iniţiativele voluntarilor normalişti de combatere a consumului de alcool şi tutun;
  • Promovarea instrumentelor de lucru(Materialul de facilitare în vederea susţinerii viitoarelor training-urilor şi Ghidul de supravieţuire al liceanului într-o lume a tentaţiilor şi viciilor)
  • Promovarea în spaţiul virtual/public (blogurile elevilor participanţi şi în Buletinul voluntarului normalist) a iniţiativelor de bună practică în domeniul prevenirii consumului de alcool şi tutun în rândul liceenilor.


Perioada de desfăşurare:10 aprilie 2010-30 noiembrie 2011 ( trei etape)


Grup ţintă/beneficiari:

Grup ţintă/beneficiari: 1000 de liceeni instruiţi în domeniul prevenirii şi combaterii consumului de droguri, alcool şi tutun, capabili să multiplice, prin instrumente web2.0, experienţa acumulată în carul proiectului.

  • 10 elevi normalişti voluntari pregătiţi în domeniul prevenirii şi combaterii consumului de alcool şi tutun;
  • 15 multiplicatori care să sprijine prin activităţi nonformale (arta dramatică) iniţiativele voluntarilor normalişti
  • 250 de elevi ai Şcolii Normale „ Vasile Lupu” Iaşi (clasele a IX-a şi a X-a)


Calendarul activităţilor şi descrierea acestora:


Etapa I: 10 aprilie-30 mai 2010

În această etapă s-a urmărit:

  • Crearea unei echipei alcătuite din 10 elevi normalişti voluntari pregătiţi în domeniul prevenirii şi combaterii consumului de alcool şi tutun;
  • Organizarea la nivelul claselor a X-a a Concursului de postere în vederea selectării posterului campaniei de informare în rândul liceenilor;
  • Realizarea instrumentelor de lucru(Materialul de facilitare în vederea susţinerii training-urilor de pregătire a elevilor liceeni-clasele a IX-a şi a X-a)
  • Lansarea campaniei de informare referitoare la iniţiativele voluntarilor normalişti de prevenire şi combatere a consumului de alcool şi tutun în rândul liceenilor;
  • Organizarea în cadrul Consiliului Elevilor Normalişti a unui work-shop referitor la crearea unei reţele de multiplicatori care să sprijine prin activităţi nonformale (arta dramatică) iniţiativele voluntarilor normalişti de combatere a consumului de alcool şi tutun;
  • Organizarea unui casting în vederea editării Calendarului 2011, având ca temă: ALEGE LIBERTATEA! ARTA E O CALE! prin participarea trupelor de teatru ACT şi RIDENDO. Fondurile strânse din distribuirea calendarului în rândul elevilor normalişti vor fi valorificate pentru realizarea materialelor informative( pliante, Ghidul de supravieţuire al liceanului într-o lume a tentaţiilor şi viciilor, Buletinul voluntarului normalist ).


Etapa a II-a 10 iunie -31 august 2010

În această etapă se vor derula următoarele activităţi:

  • Organizarea unui spectacol de teatru cu participarea trupelor ACT şi RIDENDO (Sala Mihai Ursache-Parcul Copou), în deschiderea căruia va fi prezentat clipul campaniei IMPLICĂ-TE ŞI VEI FI LIBER! ARTA ESTE O CALE! Fondurile strânse din această activitate vor avea ca destinaţie realizarea materialelor informative( pliante, Ghidul de supravieţuire al liceanului într-o lume a tentaţiilor şi viciilor, Buletinul voluntarului normalist-nr.1)
  • Organizarea şcolii de vară „NOI, ÎMPREUNĂ.VOLUNTARIAT 2010” în cadrul căreia se vor derula următoarele activităţi:
  1. training-uri de pregătire a reţelei de multiplicatori care să sprijine, începând din septembrie 2010, iniţiativele voluntarilor normalişti de combatere a consumului de alcool şi tutun în rândul liceenilor din clasa a IX-a.
  2. redactarea materialelor informative(pliante, Ghidul de supravieţuire al liceanului într-o lume a tentaţiilor şi viciilor, Buletinul voluntarului normalist ).
  3. Crearea unei platforme on-line de promovare a etapelor proiectului şi a activităţilor ce vor fi derulate începând cu septembrie 2011 în rândul elevilor liceeni.


Etapa a III-a 25 septembrie-30 noiembrie 2011

În această etapă se vor derula următoarele activităţi:

  • Campania de informare Alcoolul şi dreptul de a fi liber, având ca beneficiari elevii claselor a IX-a din Şcoala Normală „ V. Lupu” Iaşi. Multiplicatorii pregătiţi în primele doua etape( elevi din clasele a X-a şi a XI-a) se vor implica în toate activităţile de consiliere ale diriginţilor claselor a IX-a şi în dezbaterile ce vor fi organizate la nivelul Şcolii Normale” V. Lupu” în vederea combaterii consumului de alcool şi tutun. În cadrul acestor activităţi vor fi invitaţi şi specialişti din cadrul Fundaţiei CARITAS, medici, profesori preoţi ai Seminarului Teologic „Sf. Vasile cel Mare” Iaşi. În vedeea unei corecte informări a elevilor participanţi, vor fi valorificate materialele de facilitare create, pliantele informative, Ghidul de supravieţuire al liceanului într-o lume a tentaţiilor şi viciilor ).
  • Concursul de eseuri Alcoolul şi dreptul de a fi liber. Fiecare elev implicat în campania de informare va putea participa la acest concurs, cu un eseu ce va fi publicat în Buletinul voluntarului normalist-nr. 2. Jurizarea va avea loc pe 25 octombrie, primii trei clasaţi urmând a primi diplome şi premii.
  • Diseminarea rezultatelor şi a modelelor de bună practică pe platforma proiectului, pe blogurile voluntarilor normalişti implicaţi, a elevilor multiplicatori, la Radio Trinitas şi în cadrul activităţilor organizate de către Consiliul Elevilor Normalişti cu ocazia Zilelor Şcolii „ Vasile Lupu” Iaşi, în luna intervalul 1-15 decembrie 2011.



Va prezentam mai jos imagini de la prezentarea proiectului la ISJ Iasi in data de 2 iunie 2010 in cadrul Concursului National de proiecte antidrog" Impreuna", organizat de catre MECTS.
Faza judeteana a avut ca tema " Prevenirea consumului de alcool si tutun la liceeni".

Get your own Slide Show!


Parteneri:


Evaluarea:


1. Evaluarea intermediară se va realiza după fiecare etapă a proiectului, prin corelarea obiectivelor-rezultatelor de etapă şi prin focus-grup organizat cu voluntarii-multiplicatorii şi echipa de implementare a proiectului în vederea optimizării următoarei etape.


2. Impactul asupra beneficiarilor(elevii claselor a IX-a şi a X-a) se va realiza prin:


Sustenabilitate:

Proiecte educationale - Palatul copiilor

Concurs de proiecte:

Get your own Slide Show!